Geen resultaten gevonden, probeer een ander zoekwoord.

Ham, het best bewaarde geheim van de Belgen. 
Bewaakt door Meesterlyck.

 

Je wist het misschien nog niet maar ham is eigenlijk een Belgische uitvinding. Het is een uitvinding die al eeuwenlang bestaat én die sinds 1992 bewaakt wordt door het Meesterlyck kwaliteitslabel.

Als Belg delen we  zo’n fantastisch product natuurlijk liever niet met iedereen. Daarom houden we onze Belgische ham al jaren voor onszelf.

Zelfs de Vlaamse Meesters schilderden nooit hamop hun prachtige stillevens vol met lekkernijen. Toeval? Wij denken alvast van niet. Want waarom zou je zo’n Meesterlyck uitvinding delen met de rest van de wereld?

Wat is Meesterlyck?


Meesterlyck is sinds 1992 het keurmerk voor kwaliteitskookham en – gedroogde ham en staat bekend voor haar authenticiteit, eerlijkheid en puurheid. Het Meesterlyck label is inmiddels een vertrouwd symbool dat staat voor pure en vooral lekkere ham. Meesterlyck-ham moet voldoen aan de strengste kwaliteitsvereisten en wordt gecontroleerd over heel het productieproces.

Het productieproces van een Meesterlyck ham is niet alleen gebonden aan zeer strikte normen en voorwaarden, de normen zijn ook beduidend strenger dan de Europese wetgeving. Meesterlyck hammen onderscheiden zich voornamelijk van de andere hammen door het minimum aan toevoegingen en additieven die in de hammen verwerkt mogen worden. 

Meesterlyck-ham wordt gemaakt op basis van 100% BePork varkensvlees (gekweekt, geslacht en versneden door BePork-erkende bedrijven in België). Dit betekent dat de vleesgrondstof niet enkel voldoet aan de Belgische wettelijke vereisten, maar ook aan alle bovenwettelijke vereisten van het BePork-kwaliteitslabel. BePork staat voor kwaliteitsvol varkensvlees van Belgische bodem. Herkomst, dierenwelzijn, duurzaamheid en diergezondheid staan daarbij centraal. Door de koppeling van beide kwaliteitssystemen werken we aan de kwaliteit van bij de start.

Sinds 1992 heeft het productgamma van Meesterlyck zich aanzienlijk uitgebreid. Sinds 2021 kan u 20 typen kookham en 1 type gedroogde ham onder het Meesterlyck label in de winkelrekken terugvinden. Deze worden geproduceerd door 12 toegewijde vleeswarenfabrikanten.

De Meesterlyck-ham is makkelijk herkennen aan het bekende logo op de verpakking.